TEMATIKUS KISCSOPORTOK

 

A kiscsoportok zártkörűek, 20-25 fővel, 6 alkalommal, (kéthetenként 3 óra) összesen 18 órában dolgozunk együtt. Szeptemberben két csoportot fogok indítani:


Magabiztos anya, boldog kisgyerek

Olyan anyukáknak ajánlom ezt a csoportot, akik otthon nevelik egy vagy több kisgyermeküket. Ez egy sajátos élethelyzet, ami sok örömöt is ad, és tagadhatatlan, hogy elszigetel a külvilágtól, felnőtt kapcsolatokra a családtagokon kívül alig ad lehetőséget. Ráadásul, a gyerek sem viselkedik úgy, ahogyan az anyuka szeretné. Érthetetlen dolgokat produkál: nem akar aludni, nem eszik rendesen, sírós, indulatos, hisztis, vagy akár ezeknél aggasztóbb tüneteket produkál.

Ilyenkor szinte csak ez foglalkoztatja a kismamát. Mi a baj ezzel a gyerekkel? Mitől, kitől ilyen? Mit csináljak, hogy jobban menjenek a dolgok? Négy fal közé bezárva ritkán lehet jó választ kapni ezekre a kérdésekre.

Mit ad ez a csoport munka?  

  • gyermekpszichológiai ismeretek segítségével gyermeked viselkedésének megértését,
  • hasonlóhelyzetben lévők tapasztalatait,
  • új barátságok, egymást segítő kapcsolatok kialakulásának lehetőségét.  

 


Ha a gyerekek már kirepültek

Ha a gyerekek már felnőtt életüket élik tematikus kiscsoportos Kígyós Éva

Olyan anyáknak és apáknak ajánlom ezt a csoportot, akiknek gyermekei kirepültek, és önálló felnőtt életüket élik. Sokszor a megváltozott helyzet felkészületlenül éri a szülőket, hiszen hosszú éveken keresztül a gyerekeik körül forgott az életük. Ez egy új életszakasz, amit nem mindig sikerül jól alakítani. Konfliktusok, céltalanság, magányosság érzése is kísérheti.

Mit ad ez a csoport munka?

  • Eligazodást ennek az új életszakasznak a pszichológiai törvényei alapján,
  • új célok felismerését,
  • hasonló helyzetben lévők tapasztalatait,
  • új barátságok, egymást segítő kapcsolatok kialakulásának lehetőségét.